ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Пиронкова готова да покаже най-доброто от себе си на Фед къп
Автор: Екип на Sofia24.bg 12:39 / 28.01.2008Коментари (0)930
© Plovdiv24.com
Цветана Пиронкова остана без предварително заплануваната й партньорка за игра на двойки, след като Сесил Каратанчева се отказа
Три тенисистки ще ни представят в мачовете от група І на зона Европа/Африка за "Фед Къп" от 30 януари до 2 февруари в Будапеща - Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова. Сесил Каратанчева окончателно отказа да играе. Без нея основната ни цел е да запазим мястото си в групата, но в зависимост от жребия можем да се борим и за много повече, каза на пресконференция в Пресклуб "България"  капитанката на отбора Дора Рангелова.

Генералният секретар на БФ тенис Георги Дончев поясни, че Каратанчева е подписала  договор с федерацията и в него има специална клауза, според която ще трябва да плати неустойка при отказ да играе за отбора.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова заяви пред репортерите, че отива в Будапеща с амбиция  да покаже най-добрия си тенис и да даде най-доброто от себе си. "Всички сме добре подготвени, ще имаме още два дни в Будапеща да тренираме и да определим двойката. Ние с Дия сме играли заедно, класирахме се на трето място на европейското  първенство до 16 г, така че имаме опит и ако се наложи мачът на двойки да решава изхода от дадена среща, мисля, че шансовете ни за успех ще са доста големи".

Втората ни ракета Диа Евтимова сподели, че според нея България има шансове да атакува първо място в групата и да играе в плейофите. "В тениса винаги има шансове. Често мачовете се решават от 5-6 точки. Аз отивам с максимална амбиция да покажа най-добрата си игра и да се боря докрай".

"Това е дебют за мен във "Фед къп" и ако се наложи да играя ще се постарая да дам всичко от себе си" лаконично коментира  дебютантката  Елица Костова.

Трите състезателки и капитанката на отбора се явиха на пресконференцията в стилни официални облекла на  пловдивската модна къща "Ниа и Дорадо", която е специализирана в производството на дамска конфекция,  и с обувки "Фадо".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Ето къде може да гледате мача между Григор Димитров и Карлос Алкарас
Левски обяви стартирането на продажбата на билети за мача с Лудогорец
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията